Filosofie

Al sinds 1994 volgt Antwerp Andalusians het wel en wee van het PRE paard en zijn groeiende belangstelling in België, Nederland en Duitsland de afgelopen jaren. Sinds 2000 volgen we actief de evolutie van de stamboekwerking van PRE paarden en hierdoor hebben we goede contacten in binnen-en buitenland.  

Het PRE paard heeft hier nog vaak het imago van showpaard. Uiteraard heeft zijn majestueuze uitstraling daar toe bijgedragen. Het is niet voor niets DE KONING ONDER DE PAARDEN en HET PAARD VAN DE KONINGEN. Het PRE paard is ook het oudste rijpaardras op het Europese continent.  

Dit oude ras, met zijn specifieke vierkante morfologie was het uitgangspunt voor de klassieke Academische rijkunst. Dit zijn ook onze uitgangspunten. Als we slagen in onze opzet, dan denken we ook te kunnen concurreren met andere rassen die nu veelal het beeld van de dressuursport bepalen, nl. het rechthoekige warmbloed model. Zelfs al kunnen we de gangbare gedachtegang niet veranderen dan nog hebben we onze paarden een dienst bewezen, door ze een goede basisafrichting te hebben meegegeven. 

 

The A-team …. Kwaliteit in Advies en in Andalusiërs … een A-label dus